ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΕΣ

Ο απορροφητήρας είναι μια απαραίτητη οικιακή συσκευή που χρειάζεται να έχουμε στο χώρο της κουζίνας μας. Η χρήση απορροφητήρα επιτυγχάνει την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών, αλλά και τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του χώρου από τις αποπνικτικές συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσει το μαγείρεμα.
Οι απορροφητήρες κουζίνας αποτελούνται από διάφορους τύπους με βάση την κατασκευή της κουζίνας που διαθέτουμε.

Έτσι λοιπόν, έχουμε τους :

Ελεύθερους

Συρόμενους

Εντοιχιζόμενους μηχανισμούς απορρόφησης

Πτυσσόμενους

Καμινάδες Τοίχου

Νησίδες

Οροφής

Πάγκου εντοιχιζόμενοι


Ένας απορροφητήρας κουζίνας έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία και χρήση του.
Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του, είναι η απορροφητική ισχύς του. Αν ο απορροφητήρας που επιλέγουμε δεν έχει την ισχύ που χρειαζόμαστε, δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπολογίζουμε τον όγκο του χώρου σε κυβικά μέτρα και τον πολλαπλασιάζουμε με το 12 (ένας αποτελεσματικός απορροφητήρας πρέπει να αλλάζει τον αέρα της κουζίνας 12 φορές την ώρα). Παράδειγμα: Διαστάσεις κουζίνας: 6 μέτρα μήκος, 3 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα ύψος. Ο όγκος της κουζίνας ισούται με το μήκος x το πλάτος x το ύψος: 6 χ 3 χ 2,5 = 45m³. Με 12 συνιστάμενες αλλαγές του αέρα ανά ώρα, ο όγκος εξαγωγής αέρα που απαιτείται είναι 12 x 45m³ = 540m³. Δηλαδή ο κατάλληλος απορροφητήρας θα πρέπει να έχει ελάχιστη απορροφητικότητα 540m³ /h.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι elite-14-vista-3-800x600.jpg

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία, που αποτελείται ένας απορροφητήρας, είναι τα μεταλλικά φίλτρα. Τα φίλτρα, προστατεύουν το εσωτερικό μέρος του απορροφητήρα,  εμποδίζοντας το απορροφημένο λίπος να βλάψει τα ηλεκτρικά του μέρη και  αναβαθμίζουν την αισθητική του απορροφητήρα. Αφαιρούνται με μεγάλη ευκολία και πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 814218_2.jpg

Στη συνέχεια, έχουμε την επιλογή να τοποθετήσουμε φίλτρα άνθρακα στον απορροφητήρα μας, τα οποία δεσμεύονται μόρια και τις ουσίες του απορροφημένου αέρα πριν τον αφήσουν και πάλι στο χώρο. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να υλοποιηθεί εξαγωγή αέρος. Είναι φίλτρα, τα οποία δεν μπορούν να πλυθούν ή να επισκευαστούν παρά μόνο να αντικατασταθούν. Ο κορεσμός τους εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης και τον τρόπο μαγειρέματος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι majestic-sense-zoom-comandi_2018_0-1.jpg

Συνεχίζουμε με τον έλεγχο της συσκευής, δηλαδή τους διακόπτες. Οι κατηγορίες διακοπτών είναι τα πλήκτρα αφής, τα πατητά κουμπιά, οι ηλεκτρονικοί ( που συνοδεύονται συνήθως από μια ηλεκτρονική οθόνη) και από τους συρόμενους διακόπτες. Η κάθε μια κατηγορία συμβάλλει αντιστοίχως στην εύκολη χρήση του απορροφητήρα, καθώς και σε ένα ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Τέλος, ένα εξίσου αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό απορροφητήρα, που χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν προχωρήσουμε σε αγορά, είναι το επίπεδο θορύβου. Όπως σε όλες τις οικιακές συσκευές, έτσι και στον απορροφητήρα υπάρχουν διάφορα επίπεδα θορύβου. Ο θόρυβος μετριέται σε Db (ντεσιμπέλ). Τα επίπεδα θορύβου στους απορροφητήρες κυμαίνονται από 40 Db έως 70 Db. Για παράδειγμα, ένας ψίθυρος είναι περίπου 40dB και μία φυσιολογική συζήτηση είναι μεταξύ 60 και 70 Db. Στην εγκατάσταση με εξαγωγή σωλήνα, ο σχεδιασμός του αγωγού επηρεάζει το επίπεδο θορύβου. Γι’ αυτό το λόγο ελαχιστοποιήστε τον αριθμό καμπών και διασταυρώσεων και επιλέξτε υλικά που περιορίζουν τον ήχο. 

 

 

Συμβουλευτείτε τους τεχνικούς μας για να δημιουργήσετε την ιδανικότερη συνθήκη στην κουζίνα σας, που θα σας κάνει να απολαύσετε το μαγείρεμα και θα αυξήσει το αίσθημα δημιουργικότητας σας σε αυτή την τέχνη, που ονομάζεται γαστρονομία!

 

 

 

 

Έξυπνα Tips από τους «Ειδικούς»!

 

  1. Θυμηθείτε να ανάβετε τον απορροφητήρα περίπου 2 λεπτά προτού ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μία ροή αέρος που θα κατευθύνει τις οσμές και τους ατμούς προς την επιφάνεια απορρόφησης.
  2. Συχνή συντήρηση ισούται με Καλύτερη απόδοση, η οποία ισούται με Μακροζωία του απορροφητήρα.
  3. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τα μεταλλικά φίλτρα προκειμένου να μην διεισδύουν τα λίπη στο μοτέρ του απορροφητήρα και να διευκολύνεται η λειτουργία του. Προτείνεται το μούλιασμα σε καυτό νερό μαζί με ξύδι και μαγειρική σόδα. Μόλις το νερό αλλάξει χρώμα τότε αφαιρούμε τα φίλτρα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά, αφού στεγνώσουν τα επανατοποθετούμε στον απορροφητήρα.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΕΣ ΜΑΣ!